Předkolo Národní soutěže fotografie uzavřené

Vážení mladí přátelé fotografie,

předkolo Národní soutěže fotografie je uzavřené. Do letošního soutěžního předkola se přihlásilo 142 mladých fotografek a fotografů. Poslali jste 766 fotografií, ze kterých porota ve složení Jindřich Štreit, Věra Matějů, Dana Kyndrová, Miroslav Zaťko, Petr Zatloukal, Svatopluk Klesnil a Daniel Schulz vybrala 56 fotografií, které postoupily do hlavní soutěže - viz tabulka níže. Dá se říci, že porota velmi přísně hodnotila nejen technické stránky fotografie, ale i estetickou stránku, a ne v poslední řadě to, co nám fotografie měla povědět.

Je proto určitě dobře se na stránky s fotografiemi vracet, zamýšlet se, proč asi tahle fotografie byla od porotců tak dobře hodnocena a proč ta jiná méně. Je to poučení pro příště. Určitě i porotci a pořadatelé soutěže se budou k výsledkům předkola vracet a podle možností pořádat semináře, na kterých se ke kvalitě fotografií budou vyjadřovat.

Určitý přínos pro každého fotografa je i srovnání jeho tvorby s tvorbou ostatních. K tomu bude příležitost 17. a 18. května při vyhodnocení letošního ročníku Národní soutěže fotografie v Olomouci. O programu zahájení výstavy a dalších aktivitách s výstavou spojených, stejně jako o náplni workshopu pro mladé fotografy v Domě dětí a mládeže v Olomouci, vás budeme informovat.

Blahopřeji všem, kteří našli odvahu se do soutěže přihlásit. Vám, kterým fotografie postoupily do Olomouce, přeji, aby byly mezi oceněnými, Vám, kterých fotografie zaujaly jen dva porotce, tvrdím,  že i to je úspěch. A  těm, co se letos nepodařilo postoupit, přeju, aby je to neodradilo, a věřím, že příští rok už postoupí.

Takže ještě jednou za pořadatele děkuji a těším se na shledání v Olomouci.     

Milan Sedláček                                                                                                                                                             

NIPOS-ARTAMA

Národní soutěž fotografie

Kontaktní adresy:

NIPOS-ARTAMA, Milan Sedláček, tel.: 736 704 228, sedlacek@nipos.cz,
www.nipos.cz

www.fotonarodni.cz

Svaz českých fotografů, scf@scf.cz, www.scf.cz


Vlastivědné muzeum v Olomouci
Mgr. Denisa Šinkovská Mikolášková
sinkovska@vmo.cz
správce webu - milan.baca@ seznam.cz)
Vytvořeno službou Webnode