Předkolo 39. ročníku Národní soutěže amatérské fotografie uzavřeno

První část Národní soutěže amatérské fotografie 2019 je uzavřena. K 26. lednu se do soutěže zapojilo 124 mladých fotografů, kteří poslali 586 snímků. Dá se tedy říci, že zájem o soutěž byl větší, než v předcházejícím roce, kdy se účastnilo 107 fotografů  a soutěžilo 474 fotografií.  Otázkou je, zda i úroveň fotografií byla stejná nebo lepší. Při prvním hodnocení se zdá, že i kvalita snímků je na vyšší úrovni. Podíváme-li se na jednotlivé  kategorie, pak je jasné, že nejvíce fotografií je v kategorii A001 a A01 volné téma. K zamyšlení nutí kategorie A02, protože o ni je velmi malý zájem. Zatím - jak se zdá - mají porotci o čem přemýšlet. Ti, kterých fotografie postoupily, již o tom dostali zprávu.

V příloze ZDE jsou ještě jednou uvedeny postupující fotografie.

Tak tedy nezapomeňte, že do 4. března je třeba zaslat vytištěné fotografie označené podle podmínek v Propozicích  spolu s přihláškou na adresu: Středisko kulturních služeb města Svitavy, Martin Mohr, Wolkerova alej 92/18, 568 02 Svitavy.

Protože podle předběžného hodnocení se na některých fotografiích opakují stále stejné chyby,
které snižují jejich hodnotu, jsem dohodnut s členy poroty, že pokud bude zájem, uděláme v Praze (případně i ve Svitavách) setkání, na kterém probereme zaslané fotografie a zamyslíme se, jak je vylepšit. Setkání by se mohlo uskutečnit v druhé polovině března v Praze a při vyhodnocení ve Svitavách 11. května 2019.

Potřebuji však znát, jak velký by byl váš zájem. Proto mně na adresu sedlacek@nipos-mk.cz do 21. února napište, kdo budete mít zájem. Podle toho stanovím termín, o kterém budu informovat.

S přáním dobrého světla

7. 2. 2019.

Milan Sedláček

metodik foto NIPOS-ARTAMA


Národní soutěž fotografie

Kontaktní adresy:

NIPOS-ARTAMA, Milan Sedláček, tel.: 736 704 228, sedlacek@nipos.cz,
www.nipos.cz

www.fotonarodni.cz

Svaz českých fotografů, scf@scf.cz, www.scf.cz


Vlastivědné muzeum v Olomouci
Mgr. Denisa Šinkovská Mikolášková
sinkovska@vmo.cz
správce webu - milan.baca@ seznam.cz)
Vytvořeno službou Webnode