Předkolo 38. ročníku Národní soutěže amatérské fotografie uzavřeno

První část Národní soutěže je uzavřena. K 15. lednu se do soutěže zapojilo 131 mladých fotografů, kteří poslali 474  snímků. Dá se tedy říci, že zájem o soutěž byl stejný jako loni. Otázkou je, zda i úroveň fotografií bude stejná, nebo lepší. Podíváme-li se na jednotlivé kategorie pak je jasné, že nejvíce fotografií je v kategorii A 01 volné téma. K zamyšlení nutí kategorie A 02, protože jen minimum fotografií odpovídá zadanému tématu "Můj osobní prostor". Zatím jak se zdá mají porotci očem přemýšlet. Už teď se ale sami můžete přesvědčit o tom jaké vyhlídky na postup vaše fotografie mají. V každém případě nejpozději 6. února budete mít mailem potvrzeno, které fotografie máte vytisknout a poslat do Svitav.

Protože podle předběžného hodnocení se na některých fotografiích opakují stále stejné chyby, které snižují jejich hodnotu, jsem dohodnut s členy poroty, že, pokud bude zájem, uděláme v Praze
setkání na kterém probereme zaslané fotografie a zamyslíme se jak je vylepšit. Setkání by se mohlo uskutečnit v druhé polovině února, nebo začátkem března.

Potřebuji však znát jak velký by byl váš zájem. Proto mně na adresu sedlacek@nipos-mk.cz do 9.
února napište kdo budete mít zájem. Podle toho stanovím termín, o kterém budu informovat.

S přáním dobrého světla

Milan Sedláček

metodik foto NIPOS-ARTAMA

Národní soutěž fotografie

Kontaktní adresy:

NIPOS-ARTAMA, Milan Sedláček, tel.: 736 704 228, sedlacek@nipos.cz,
www.nipos.cz

www.fotonarodni.cz

Svaz českých fotografů, scf@scf.cz, www.scf.cz


Vlastivědné muzeum v Olomouci
Mgr. Denisa Šinkovská Mikolášková
sinkovska@vmo.cz
správce webu - milan.baca@ seznam.cz)
Vytvořeno službou Webnode