Pozvánka do Svitav na vyhlášení výsledků Národní 2022 a na doprovodný program

Zapomeňme na covid, karanténu a špatnou náladu. 42 ročník soutěže se zdárně blíží svému vyvrcholení. Po jednání poroty 30. 3. 2022 se naplno rozběhla příprava vyhlášení výsledků a výstavy které se uskuteční 6 a 7. května ve Svitavách.

42. ročník Národní soutěže amatérské fotografie, který z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají NIPOS-ARTAMA a Svaz českých fotografů z. s. spolu se Střediskem kulturních služeb města Svitavy za spolupráce Centra podpory uměleckých aktivit Hradec Králové a Společnosti Praha fotografická z. s. bude mít vrchol stejně jako v posledních létech začátkem května.

Tentokrát pořadatele rozdělili program do dvou dnů. V pátek 6. 5. v podvečer bude možné doplňovat přivezené fotografie na šňůry v sále Kulturního střediska Fabrika. Ve „Fabrice se večer uskuteční i prezentace díla profesora Štreita a diskuze s ním, stejně jako beseda s členy poroty a organizátorkami slovenského AMFAm a jak je již tradicí i společenské setkání účastníků. V sobotu zahájíme v 8.30 hodnocením přivezených portfolií účastníků, potom následuje zahájení doprovodných výstav a seznámení s výsledky slovenského AMFA. Po tomto dopoledním programu dojde od 13 hodin v Ottenderfově domě k vyhlášení výsledků letošního ročníku soutěže spolu s předáním Ceny ministerstva kultury za celoživotní činnost v oblasti amatérské fotografie. Následovat bude zahájení výstavy oceněných fotografií ve všech patrech Kulturního střediska Fabrika.

Mimo obvyklé důvody proč přijet do Svitav na vyhodnocení letošního ročníku Národní soutěže je tu ještě jeden. Po dlouhých 26 letech se soutěž loučí se Svitavami. Od příštího ročníku se soutěž vrací do Vlastivědného muzea v Olomouci. A to je přece vážný důvod přijet se rozloučit s místy, která pro nás vytvářela pohodu a množství společných zážitků.

Pro Vás, kteří počítáte s účastí po oba dny, zajišťujeme noclehy. Je jen potřebí oznámit svůj požadavek paní Pavlíně Křídové email stanky@seznam.cz tel.604 888 823.

Věřím, že zajímavý program, který letos pořadatelé ve Svitavách připravili, Vás osloví a po delší době se opět sejdeme.

Na shledanou ve Svitavách

Milan Sedláček

 odborný pracovník NIPOS-ARTAMA

sedlacek@nipos-mk.cz

 

Národní soutěž fotografie

Kontaktní adresy:

NIPOS-ARTAMA, Milan Sedláček, tel.: 736 704 228, sedlacek@nipos.cz,
www.nipos.cz

www.fotonarodni.cz

Svaz českých fotografů, scf@scf.cz, www.scf.cz


Vlastivědné muzeum v Olomouci
Mgr. Denisa Šinkovská Mikolášková
sinkovska@vmo.cz
správce webu - milan.baca@ seznam.cz)
Vytvořeno službou Webnode