Aktuálně k 43. ročníku Národní

Kolegyně a kolegové fotografové,

jsem přesvědčen, že všichni příznivci Národní soutěže fotografie již přemýšlejí, jaké fotografie do 43. ročníku soutěže poslat.

Jak jsme již při vyhlašování řekli, příští vyhodnocení a výstava se uskuteční začátkem května 2023 ve Vlastivědném muzeu v Olomouci.

Nejen místo, ale i porota se obměnila. Příští rok bude Vaše fotografie hodnotit sedmičlenná porota složená z těchto odborníků:  BcA. Martina Janošová, absolventka Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě, MgA. Svatopluk Klesnil z katedry výtvarné výchovy pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, PhDr. Dana Kyndrová, dokumentární fotografka, vysokoškolská pedagožka a kurátorka, PhDr. Věra Matějů, předsedkyně Svazu českých fotografů, kurátorka a pořadatel soutěže Praha fotografická, Daniel Schulz profesionální fotograf, Mgr. Jindřich Štreit, profesor Slezské univerzity, a vynikající fotograf a Ing. Petr Zatloukal fotograf a kurátor z Olomouce.

Pokud někdo z vás ještě nemá, propozice letošního ročníku soutěže najdete je zde nebo na www.fotonarodni.czwww.nipos.czwww.scf.cz nebo na www.photo.nipos.cz.

V současnosti probíhá předkolo soutěže, do kterého posílají elektronicky fotografie mládežnické kategorie do 21 let. Tyto snímky porota hodnotí průběžně a postupující se následně do 7. února dozví, které postupují a mají být vytištěné poslány do Olomouce. Uzávěrka pro zaslání „papírových“ fotografií všech kategorií je sice až 4. března 2021, ale nic nebrání tomu Vaše fotografie zasílat průběžně.

Protože se blíží vánoční svátky, chceme Vám i Vaším blízkým popřát klidné a spokojené vánoční dny a v Novém roce zdraví, spokojenost a zdařilé snímky.

Za pořadatele

Milan Sedláček

NIPOS-ARTAMA

sedlacek@nipos-mk.cz

Národní soutěž fotografie

Kontaktní adresy:

NIPOS-ARTAMA, Milan Sedláček, tel.: 736 704 228, sedlacek@nipos.cz,
www.nipos.cz

www.fotonarodni.cz

Svaz českých fotografů, scf@scf.cz, www.scf.cz


Vlastivědné muzeum v Olomouci
Mgr. Denisa Šinkovská Mikolášková
sinkovska@vmo.cz
správce webu - milan.baca@ seznam.cz)
Vytvořeno službou Webnode