41. ROČNÍK NÁRODNÍ SOUTĚŽE AMATÉRSKÉ FOTOGRAFIE 2021

Svitavy v květnu 2021 opět budou žít fotografií.

Po smolném 40. ročníku, kdy nám karanténa spojená s korona virem neumožnila důstojné připomenutí 50 let od založení soutěže a zdržela vyhlášení výsledků, se těšíme, že tuto oslavu spojíme s vyhodnocením  41.ročníku v květnu 2021 ve Svitavách.

 

41. ročník Národní soutěže amatérské fotografie, který z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají NIPOS-ARTAMA a Svaz českých fotografů z. s. spolu se Střediskem kulturních služeb města Svitavy za spolupráce Městského muzea a galerie ve Svitavách, Impuls Hradec Králové centrum podpory uměleckých aktivit a Společnosti Praha fotografická z. s. bude mít vrchol  8. a 9. května 2021 opět ve Svitavách. Tady se uskuteční vyhlášení výsledků největší amatérské fotografické soutěže v České republice 41. Národní soutěže amatérské fotografie a zároveň vzpomeneme na uplynulých 40 ročníků.

 

A co udělat, abyste se mohli také zúčastnit? Seznámit se s Propozicemi (www.scf.cz, nebo www.fotonarodni.cz, či www.nipos.cz), začít připravovat fotografie tak, abyste stihli uzávěrky. To znamená pro kategorie do 16 a 21 let zaslat elektronicky fotografie do předkola nejpozději do 15. ledna 2021 a ty postupující již v „papírové“ podobě pak do 4. března 2021.

 

Protože posláním soutěže má být konfrontace tvorby fotografů, kteří nejsou na své tvorbě existenčně závislí a následné výstavy (nejen ve Svitavách, ale i v Praze a na Slovensku) mají za úkol nejen představit to nejlepší, co se v posledním období zrodilo na celostátní úrovni, ale také na základě porovnání jednotlivých snímků a hodnocení poroty napomoci k dalšímu uměleckému růstu amatérské fotografie, stojí opravdu za to se účastnit, případně i v květnu se ve Svitavách setkat.

 

Milan Sedláček

odborný pracovník NIPOS-ARTAMA

sedlacek@nipos-mk.cz.

 

 

 

Národní soutěž fotografie

Kontaktní adresy:

NIPOS-ARTAMA, Milan Sedláček, tel.: 736 704 228, sedlacek@nipos.cz,
www.nipos.cz

www.fotonarodni.cz

Svaz českých fotografů, scf@scf.cz, www.scf.cz


Vlastivědné muzeum v Olomouci
Mgr. Denisa Šinkovská Mikolášková
sinkovska@vmo.cz
správce webu - milan.baca@ seznam.cz)
Vytvořeno službou Webnode