Pozvánka na setkání do Svitav na pátek 10. 5. 2013

Vážení přátelé fotografie,

za dveřmi je 33. ročník Národní soutěže amatérské fotografie ve Svitavách. Jako jeden z pořadatelů této nejstarší soutěže amatérských fotografů máme zájem nejen soutěž organizovat, ale i přispívat k dalšímu rozvoji amatérského hnutí. Proto chceme, stejně jako v minulých letech, využít vyhlášení výsledků Národní soutěže k setkání s představiteli fotoklubů. V předvečer loňského vyhlášení se uskutečnilo setkání fotoklubů, které se této soutěže v minulosti účastnily. Na setkání přijely fotokluby Kontakt Hodonín, Trefos Třebíč, Alfa Pardubice, Svitavy, Lanškroun, 1.ČKFA Nekázanka, Jablůnkov, Balvan Jablonec nad Nisou, Děčín, OKO Ústí nad Orlicí, Příbor, Safír Turnov, Východočeské sdružení fotografů a Fotoklub Banská Bystrica, stejně jako členové vedení SČF, členové poroty Národní soutěže i hosté z Polska a Slovenska.
Po dobré zkušenosti jsme se rozhodli toto setkání v letošním roce zopakovat.
Dovolte, abychom tedy i vás a váš fotoklub pozvali na setkání, které se uskuteční v pátek 10. května 2013.
Letos chceme setkání využít nejen k diskusi o tom, jak by Národní soutěž měla v budoucnosti vypadat, ale také si budeme povídat s Mgr. Víťou Krejčím z FOMY o jejich materiálech a zajímavých technikách ke kterým se dají použít. Samozřejmě nebudeme bránit tomu, abyste se pochlubily tím co je u vás nového. S členy poroty Národní soutěže pak bude možnost hovořit na téma hodnocení fotografií. A v neposlední řadě se chceme sejít v příjemném prostředí a „jen tak“ si popovídat.

Náš návrh je takový:

Protože v pátek 10. května se ve Svitavách zároveň koná již třetí Zoner FOTO den (program a přihláška je v příloze), přizpůsobujeme tomu náš program. Vyhlášení výsledků a zahájení výstavy 33. národní soutěže amatérské fotografie proběhne v sobotu 11. května ve Svitavách. Ke společné besedě bychom se ve Svitavách sešli již v pátek 10. 5. 2013 odpoledne (v podvečer) v kulturním středisku „Fabrika“. Tady bychom vyřešili nezbytné organizační věci a pochlubili se navzájem vybranými fotografiemi z poslední doby. (Maximálně 25 fotografií za fotoklub.) Tyto fotografie zavěsíme ve velkém sále na šňůry a připravíme tak výstavu na sobotu. Od 19 hodin se pak sejdeme v restauraci, kde si budeme povídat, případně promítat přivezené fotky, podle nálady. Předpokládáme, že z každého fotoklubu se zúčastní cca 5 členů.
Pro účastníky zajistíme ubytování stejně jako loni v internátu zdravotní školy. Cena za ubytování bude cca 200,- Kč.

Abychom mohli připravit setkání, potřebujeme znát zájem fotoklubů a jejich představu o počtu účastníků. Tyto předběžné informace nám sdělte do 5. května emailem na adresu stanky@seznam.cz
Následně vám pošleme upřesňující informace.

Jsme přesvědčeni, že jak Zoner FOTO den tak i naše setkání bude přínosem jak pro vás, tak pro organizátory Národní soutěže.

S pozdravem a přáním dobrého světla

za pořadatele:

Ing. Pavlína Čermáková Milan Sedláček

vedoucí útvaru ARTAMA jednatel SČF

 

Národní soutěž fotografie

Kontaktní adresy:

NIPOS-ARTAMA, Milan Sedláček, tel.: 736 704 228, sedlacek@nipos.cz,
www.nipos.cz

www.fotonarodni.cz

Svaz českých fotografů, scf@scf.cz, www.scf.cz


Vlastivědné muzeum v Olomouci
Mgr. Denisa Šinkovská Mikolášková
sinkovska@vmo.cz
správce webu - milan.baca@ seznam.cz)
Vytvořeno službou Webnode